BALANCE 4 DOGS

BALANCE 4 DOGS BALANCE 4 DOGS BALANCE 4 DOGS

BALANCE 4 DOGS® is speciaal ontwikkeld voor het reduceren van stress en het versterken van het contact tussen mens en hond. De deelnemers maken kennis met de meest recente ontwikkelingen op het gebied van hondenwelzijn. De cursus is gebaseerd op TTouch technieken en wordt gecombineerd met kalmerende signalen en het voorkomen van stress.
De lessen zijn geschikt voor pups en volwassen honden.
TTouch (Tellington Touch) is een huidbewegingstherapie waarbij hoofdzakelijk cirkelvormige bewegingen worden gemaakt, die met zeer lichte druk worden uitgevoerd. Hierdoor wordt de hersenactiviteit geactiveerd waardoor een ideale leertoestand ontstaat. Tevens komen er hormonen vrij die stress verminderen. Tijdens het uitvoeren van de TTouches leren de cursisten hun hond beter kennen en de hond krijgt meer zelfvertrouwen. Ook wordt de hond zich sterk bewust van zijn eigen lichaam. Daarnaast maken we gebruik van geleidetraining en hindernistraining. Beide worden in traag tempo uitgevoerd waardoor het dier de kans krijgt om de processen in zijn lichaam te ervaren en de geest open te stellen voor nieuwe indrukken. Bij de juiste uitvoering ontstaat een ontspanning die nog lang doorwerkt en de hond in staat stelt om nieuwe dingen te leren.
Door TTouch en kalmerende signalen te combineren zal de hond in staat zijn optimaal te functioneren. Probleemgedrag zal over het algemeen afnemen en het mens-hondcontact zal zich verdiepen. Eigenlijk heeft elke mens-hondcombinatie baat bij BALANCE 4 DOGS®.

Uw coach is Jana Kalenda, TTouch Practitioner 2. Voor meer informatie kunt u ons mailen of bellen met 06 22 08 54 77.

Aantal en frequentie van de lessen, naar behoefte.
€ 80 per les exclusief onkosten.

Aanmelden voor deze cursus

Terug