TTouch

TTouch TTouch TTouch

TTouch is een techniek om lichaam en geest te ontspannen en in balans te brengen. Dit heeft een positief effect op het gedrag en op de lichamelijke gezondheid. Hierdoor kan TTouch worden ingezet bij het verbeteren van zowel lichamelijke problemen als gedragsproblemen bij bijna alle diersoorten. U kunt bij DOGS & PEOPLE terecht voor TTouch bij honden en katten. Andere diersoorten in overleg.

Bij TTouch maken we gebruik van diverse technieken: TTouches, bandages en grondwerk.
TTouches zijn een speciale manier van aanraken. TTouches doen denken aan massage. Het verschil is dat massage inwerkt op de spieren en TTouch inwerkt op het zenuwstelsel. De zachte aanraking maakt hormonen vrij die bijdragen aan ontspanning en een beter leervermogen.
De bandages helpen een hond om een betere houding aan te nemen. Ook kunnen bandages zwakke lichaamsdelen ondersteunen. Met name bij zwakte in de achterhand kan een goed aangelegde bandage helpen om meer grip te krijgen. Bij onzekere en angstige honden kan een bandage een veilig (ingebakerd) gevoel geven.
Bij grondwerk worden honden uitgenodigd om in traag tempo over diverse hindernissen te lopen. Hierbij wordt de hond zich bewust van zijn eigen lichaam en wordt leniger en handiger. Tijdens het grondwerk worden honden gestimuleerd om een andere/betere lichaamshouding aan te nemen. Het is bekend dat verandering in lichaamshouding leidt tot verandering in gedrag. Daarnaast kunnen honden door middel van grondwerk leren om zich beter te concentreren.
Het totaal aan TTouch-technieken draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van uw hond.

Jana Kalenda is TTouch practitioner 2. TTouch-consulten worden gehouden op onze locatie in Ees of aan huis.
TTouch-workshops vindt u onder 'workshops' op deze website. 
Voor meer informatie over TTouch, individuele TTouch-begeleiding, een TTouch-workshop of lezing kunt u mailen met Jana Kalenda of gebruikmaken van het contactformulier op deze website of bellen met 06 22 08 54 77.

Kosten: consult op locatie in Ees € 80 per 60 minuten
            consult aan huis € 80, exclusief onkosten

Consulten die minder dan twee dagen van tevoren worden geannuleerd, worden in rekening gebracht

Aanmelden voor TTouch