Nieuws

In deze rubriek vindt u informatie over komende cursussen, workshops, seminars, de opleiding IPACS en diverse nieuwtjes. Wilt u op de hoogte blijven van DOGS & PEOPLE? Kijk dan in deze rubriek of volg ons op Facebook.
Het laatste nieuws staat altijd onderaan de pagina.

 

DOGS & PEOPLE op TV

Het programma Altijd Jong van RTL 4 heeft ons uitgenodigd om in een aflevering van het programma het onderdeel over huisdieren op ons te nemen. Uitzending is op zondag 30 april, 10.55 uur. Herhaling op zaterdag 6 mei, 12.00 uur.
Natuurlijk laten wij graag zien hoe wij honden en mensen ondersteunen in het ontwikkelen van vaardigheden en het verkrijgen van rust en zelfvertrouwen. De opnames waren leuk en spannend. Veel dank zijn we verschuldigd aan alle honden en mensen die hebben meegewerkt en ons bij de opnames hebben gesteund.
Het TV item is maar kort, 2 minuten, en vrij oppervlakkig. Maar we krijgen ook een langer filmpje waarin we veel meer kunnen uitleggen. Houd de website en onze Facebook pagina in de gaten!

 

DOGS & PEOPLE bij Amsterdam FM

Op 17 juni 2015 moest de A4 bij Sloten worden afgesloten omdat er twee honden op de rijbaan liepen. De politieagenten hadden veel moeite om de honden te vangen. Bij radiozender Amsterdam FM vroegen ze zich af hoe je het beste een hond kunt vangen. Voor antwoorden belden zij met Jana Kalenda van DOGS & PEOPLE.

Luister naar het intervieuw.

 

DOGS & PEOPLE bij Paul de Leeuw

De MaDiWoDo Vrijdagshow van Paul de Leeuw heeft Isabelle Sternheim van Dog research uitgenodigd om haar onderzoek naar de motieven van de voor- en tegenstanders van de methode van Cesar Millan toe te lichten. Jana Kalenda was ook in het programma aanwezig om haar bijdrage aan de discussie te leveren. Jana pleit voor het helpen en begeleiden van honden in plaats van dwingen en bedreigen.

De uitzending was op 6 mei 2011. U kunt de uitzending nog bekijken

Meer informatie over het onderzoek van Dog research vind u op www.dogresearch.nl

 

DOGS & PEOPLE bij Pauw & Witteman

In de uitzending van Pauw & Witteman van 18 januari werd aandacht besteed aan de methode van 'hondenfluisteraar' Cesar Millan. Een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van onderdrukking en waarbij de grenzen van het dier ver worden overschreden. Op korte termijn lijkt dit succesvol, maar op de lange termijn leidt deze methode tot andere ongewenste gedragsuitingen, stress en ziekte.
Wij willen onze visie daar graag tegenover stellen en laten zien dat gedrag niet op brute wijze onderdrukt hoeft te worden. Honden kunnen ook op een vriendelijke en voor hen begrijpelijke manier leren om zich gepast te gedragen.
Het initiatief daartoe is genomen door Loes van Greuningen van Zoo-natuurlijk Hollistisch Zorgcentrum voor Dieren en door Jana Kalenda en Annemiek van Daalen van DOGS & PEOPLE.
Het eerste resultaat van deze actie is inmiddels bereikt: in de bewuste uitzending van Pauw & Witteman gaf Martin Gaus zijn mening over de methode van Cesar Millan.
De redactie heeft DOGS & PEOPLE geconsulteerd voor achtergrondinformatie. Wij waren bij de uitzending aanwezig. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat wij ook aan het woord zouden komen, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. De uitzending is nog te bekijken op uitzendinggemist.

Voor meer informatie over de actie en over een diervriendelijk alternatief kunt u uw e-mail adres achterlaten via het contactformulier op deze website.

 

Sheila Harper in Nederland

De vooraanstaande Britse hondengedragsdeskundige Sheila Harper geeft in Nederland workshops, seminars, opleidingen (IPACS 1, IPACS 2) en bijscholingen (CPD). De voertaal is Engels.
Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met DOGS & PEOPLE via info@dogsandpeople.nl

International Programme For Applied Canine Studies (IPACS) 

Sheila Harper en Winny Boerman

IPACS is een gedegen opleiding voor mensen die hun kennis over en vaardigheden met honden willen ontwikkelen. De opleiding is ontwikkeld volgens de specifieke zienswijze van Sheila Harper en nieuwste inzichten op het gebied van gedrag en emoties van honden. IPACS is geschikt voor zowel professionals als de hondeneigenaar die zich in de materie wil verdiepen.
Klik hier voor meer informatie of vraag de uitgebreide prospectus aan bij DOGS & PEOPLE via info@dogsandpeople.nl

 

 

 

DOGS & PEOPLE nu ook in Ees

Sinds kort is er ook een DOGS & PEOPLE vestiging in Ees Drenthe. Jana Kalenda geeft daar individuele begeleiding, gedragsbeleiding, speurlessen en speurexcursies, TTouchlessen en TTouchbegeleiding, cranio, workshops, verkoop en passervice van Happy Dog en Perfect Fit tuigen en lijnen van 3, 5 en 10 meter.
Dit alles kan op locatie, aan huis of digitaal.

 

Cursussen Amsterdam en omstreken

De coaching en cursussen in Amsterdam en omstreken zitten op dit moment vol. Nieuwe aanmeldingen zijn mogelijk vanaf begin augustus 2021. Aanmeldingen voor DOGS & PEOPLE in Ees, Drenthe zijn wel mogelijk.