Bezihungsaufbau zu unseren Hunden augustus 2009

Bezihungsaufbau zu unseren Hunden augustus 2009

Tijdens de zomerstop hebben Annemiek van Daalen en Jana Kalenda zichzelf getrakteerd op de workshop ‘Bezihungsaufbau zu unseren Hunden' van Gerd Köhler in Duitsland. In deze tweedaagse workshop werd de relatie tussen mens en hond behandeld, hoe deze relatie kan worden verdiept en wat mensen van honden kunnen leren.
De deelnemers waren overwegend kenners van het werken met kalmerende signalen uit Duitsland en Nederland. Daardoor hield iedereen rekening met de gemoedstoestand van de aanwezige honden en dacht iedereen mee als het er om ging om het individuele honden naar de zin te maken. Wat een verademing om een weekend op deze manier met gelijkgestemden mee te maken.
Zoals altijd had Gerd deze workshop tot in de puntjes voorbereid. Gerd is een meester in het aanbieden van oefeningen die inzicht geven en de ogen openen zonder dat hij zijn ideeën opdringt. Helaas zat het weer niet mee voor een workshop met honden. Het was schitterend weer... Zonnig en heet, te heet. Iedereen deed zijn best om zijn hond koel te houden. Als vanzelfsprekend werd er besloten om 's middags alle geplande oefening niet meer in de praktijk uit te voeren. Alle honden lagen languit in de schaduw en als je iets begrijpt van stress en van ontspanning, dan ga je dat tafereel niet verstoren. De ervaring en het opgedane inzicht was er voor Annemiek en Jana niet minder om. Het was geweldig om met gelijkgestemden over honden te praten, van elkaar te leren, de rust en ontspanning van vrijwel alle deelnemers en honden te ervaren. Annemiek en Jana kunnen weer geïnspireerd en bijgetankt aan het nieuwe seizoen van DOGS & PEOPLE beginnen.

Terug