Masterclass dogdance

Masterclass dogdance

Op 31 maart heeft Jana Kalenda een masterclass Dogdance gevolgd van Attila Szkukalek. Attila behoort tot de top op Freestyle (dogdance) gebied. Met een klein groepje deelnemers werd intensief gewerkt aan ieders wedstrijdroutine. Attila gaf deskundig advies over muziekkeuze, interpretatie, gebruik van de ring en start en einde van de routine. Alle bewegingen werden nauwkeurig onder de loep genomen en geperfectioneerd. Jana vond het heerlijk om een dag lang met haar Middenslag Poedel Petr te mogen werken. Petr heeft veel indruk gemaakt met zijn lenigheid en uitstraling. Jana zit weer vol inspiratie om aan haar nieuwe wedstrijdroutine te werken.

Jana: ik heb genoten van een dag lang meedenken met anderen en het werken met Petr. Het was wel heel jammer om te zien hoeveel druk er door sommige eigenaren nog op honden wordt gelegd tijdens de training. Hierdoor ontstaat erg veel stress.
Bij DOGS &PEOPLE draait alles om rust en ontspanning. Ook de workshops, bijscholingen en opleidingen die de medewerkers van DOGS & PEOPLE volgen, staan in het teken van het voorkomen van stress. Ik was bijna vergeten dat het nog lang geen gemeengoed is om op die manier met honden om te gaan. En dat is triest voor de honden die dagelijks zoveel stress moeten verwerken. Maar het is wel goed om te realiseren dat dit voorlopig nog de realiteit is. Dat motiveert extra om op de ingeslagen weg door te gaan.

Terug