Workshop Nosework and Tracking van Anne Lill Kvam

De trainers van DOGS & PEOPLE hebben van 3 t/m 6 maart in België de workshop ‘Nosework and Tracking' gevolgd van de Noorse Anne Lill Kvam. Anne Lill is een autoriteit op het gebied van alle soorten neusarbeid met honden zoals speuren, vlakterevieren, geurdifferentiatie en verloren apport. Anne Lill heeft gedurende drie jaar honden en geleiders in Angola opgeleid om landmijnen op te sporen. Haar manier van werken sluit naadloos aan bij de werkwijze van DOGS & PEOPLE waarbij het natuurlijke gedrag van de hond wordt gerespecteerd en gebruikt tijdens de oefeningen.
Speuren is onderdeel van het voedselverwervingssysteem van de hond. Dus elke hond kan het, maar baas en hond moeten elkaar goed begrijpen om het speuren ook doeltreffend te maken.
Het was een zeer intensieve workshop voor zowel bazen als honden.
Met een groep van 10 mensen en 6 honden hebben we geoefend om het natuurlijke gedrag van onze honden te stimuleren. Daarbij worden honden in alle rust en zonder stress of drukte aan het werk gezet. We waren onder de indruk van de prestaties van alle aanwezige honden. En we zijn razend trots op Duitse Dog Woody van Annemiek en Middenslag Poedel Petr van Jana die ons hebben geholpen om de reukzin van de hond nog beter te begrijpen. We kijken alweer uit naar onze volgende ontmoeting met Anne Lill.

Terug