Workshops

Bij DOGS & PEOPLE kunt u workshops volgen over diverse onderwerpen en op verschillende niveaus. Afhankelijk van uw wensen kan een workshop een halve dag tot twee dagen duren. Groepen, bedrijven en verenigingen kunnen een workshop op maat laten maken. Hieronder vindt u enkele workshops, maar er zijn meer onderwerpen waarover een workshop kan worden gegeven. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier op deze website.

International Programme For Applied Canine Studies (IPACS), Sheila Harper en Winny Boerman

IPACS is een gedegen opleiding voor mensen die hun kennis over en vaardigheden met honden willen ontwikkelen. De opleiding is ontwikkeld volgens de specifieke zienswijze van Sheila Harper de en nieuwste inzichten op het gebied van gedrag en emoties van honden. IPACS is geschikt voor zowel professionals als hondeneigenaren die zich uitgebreid in de materie willen verdiepen.

Meer informatie

Workshop Kalmerende Signalen en overige communicatie

Honden zijn conflictvermijdende dieren. Zij proberen conflicten te vermijden door voortdurend aan te geven dat zij niet uit zijn op een confrontatie. Bovendien hebben zij ons heel veel te vertellen. Dit doen zij door middel van vele soorten signalen. Wanneer een hond toch een conflict aangaat, wijst dat erop dat hij de situatie niet aankan. Deelnemers aan deze workshop leren communicatie signalen herkennen en interpreteren. Hierdoor kunnen zij hun hond ondersteunen bij het ontspannen communiceren met mensen en honden.

Meer informatie

Workshop Werken met Kalmerende Signalen en Stressreductie

Het herkennen en begrijpen van kalmerende signalen is een belangrijk onderdeel van de juiste communicatie met honden, maar het is slechts een begin. Tijdens deze workshop onderzoeken we de effecten van acute en chronische stress op honden. Ook verdiepen de deelnemers zich in stressfactoren en hoe deze kunnen worden voorkomen. Daarnaast wordt er geoefend met het begeleiden van honden met problemen.

Meer informatie

TTouch workshop basistechnieken

TTouch is een techniek om lichaam en geest te ontspannen en te herstellen. Dit heeft effect op het gedrag en op de lichamelijke gezondheid. De techniek is ontwikkeld door de Canadese Linda Tellington-Jones. TTouch wordt toegepast op alle diersoorten en zelfs op mensen. Jana Kalenda geeft TTouch workshops die gericht zijn op kleine huisdieren met de nadruk op honden en katten.

Meer informatie

TTouch workshop voor gevorderden

Tijdens de TTouch workshop voor gevorderden wordt dieper ingegaan op diverse technieken. Naast techniek gaan we ook op zoek naar de juiste communicatie met het dier en hoe het dier met TTouch het beste kan worden geholpen door de techniek los te laten en vanuit het gevoel te werken.

Meer informatie

Workshop Speuren

De neus is het best ontwikkelde zintuig van de hond. Het gebruik ervan is daarom essentieel voor een evenwichtige, geestelijke ontwikkeling. Elke hond kan speuren en zal er veel plezier aan beleven. Tijdens de workshop 'Speuren' leert u hoe een hond kan leren zich te concentreren op specifieke geuren en met plezier een spoor uitwerkt.

Meer informatie

Speurexcursie

Gevorderde speurcursisten kunnen deelnemen aan een speurexcursie. Tijdens dit evenement trekken we een hele ochtend de bossen, velden, zandvlaktes, en/of heide in voor het betere speurwerk.

Meer informatie

Lezingen

Jana Kalenda verzorgt lezingen over diverse onderwerpen. De tijdsduur van deze lezingen kan variëren van 20 minuten tot enkele uren.

Meer informatie