TTouch workshop basistechnieken

TTouch workshop basistechnieken TTouch workshop basistechnieken TTouch workshop basistechnieken

 

TTouch is een techniek om lichaam en geest te ontspannen en te herstellen. Dit heeft effect op het gedrag en op de lichamelijke gezondheid. De techniek is ontwikkeld door de Canadese Linda Tellington-Jones. TTouch wordt toegepast op alle diersoorten en zelfs op mensen. Jana Kalenda geeft TTouch workshops die gericht zijn op kleine huisdieren met de nadruk op honden en katten. Tijdens de workshop maakt u kennis met een aantal belangrijke TTouch technieken en wordt er uitgebreid geoefend met diverse toepassingen.

Door TTouch worden de cellen in het hele lichaam geactiveerd en onbenutte zenuwbanen worden geprikkeld. De hond wordt zich daardoor bewust van zijn eigen lichaam en voelt zich prettiger. Honden kunnen zich hierdoor ontspannen en worden zekerder. Dit heeft een positief effect op het herstelvermogen van lichaam en geest en op het afweersysteem. Door diverse technieken te gebruiken worden alle vier hersengolven gestimuleerd. Zo creëer je ontspanning, er ontstaat een optimale leertoestand en er komen hormonen vrij waardoor het dier zich heel prettig voelt.
Bij TTouch maken we gebruik van TTouches, bandages en grondoefeningen.

TTouches zijn een speciale manier van aanraken. TTouches doen denken aan massage. Het verschil is dat massage inwerkt op de spieren en TTouch inwerkt op het zenuwstelsel.

Om het effect van de TTouches langer te laten doorwerken gebruiken we bandages om lichaam, ledematen of kop van de hond. Bandages kunnen zwakke lichaamsdelen ondersteunen. Bij onzekere en angstige honden kan een bandage een veilig (ingebakerd) gevoel geven.

Gedrag en lichaamshouding van een hond kan positief worden beïnvloed door ongebruikelijke bewegingspatronen. De hond wordt uitgenodigd om in traag tempo over diverse hindernissen te lopen. Hierbij wordt de het dier zich bewust van zijn eigen lichaam. Dit helpt honden met gedragsproblemen om zich beter te concentreren en tot rust te komen.

Informeer naar de mogelijkheden van een workshop op uw eigen locatie. Wij maken de workshop speciaal voor uw groep, bedrijf of vereniging op maat. Prijs op aanvraag.

De workshop wordt geleid door Jana Kalenda, TTouch Practitioner 2.

Aanmelden voor deze workshop

Terug