Workshop Werken met Kalmerende Signalen en Stressreductie

Workshop Werken met Kalmerende Signalen en Stressreductie Workshop Werken met Kalmerende Signalen en Stressreductie Workshop Werken met Kalmerende Signalen en Stressreductie

Het herkennen en begrijpen van kalmerende signalen is een belangrijk onderdeel van de juiste communicatie met honden, maar het is slechts een begin. Hondentaal is niet onze moedertaal en we zullen het niet zo vloeiend leren spreken als de honden om ons heen, maar wie er voor open staat kan ver komen. Zodra we echt gaan begrijpen hoe honden tegen de mensenwereld aankijken, begint de zoektocht naar de meest effectieve begeleiding. Een belangrijk onderdeel daarvan is het herkennen en begrijpen van stress bij honden. Daarbij hoort ook een stress reductie programma dat aanslaat bij de hond en haalbaar is voor de mensen die er bij betrokken zijn.

Tijdens deze workshop onderzoeken we de effecten van acute en chronische stress op honden. Ook verdiepen de deelnemers zich in stressfactoren en hoe deze kunnen worden voorkomen. Daarnaast wordt er geoefend met het begeleiden van honden met problemen.

Deze workshop is toegankelijk voor deelnemers die al eerder een workshop kalmerende signalen hebben gevolgd en voor cursisten die de basiscursus kalmerende signalen of de cursus BALANCE 4 DOGS® hebben afgerond of een seminar van Sheila Harper hebben gevolgd.

Zie ook de startworkshop ‘Kalmerende signalen en overige communicatie'.

Informeer naar de mogelijkheden van een workshop op uw eigen locatie. Wij maken de workshop speciaal voor uw groep, bedrijf of vereniging op maat. Prijs op aanvraag.

Aanmelden voor deze workshop

Terug